Team

Ervaren belastingadviseurs

Ons team bestaat uit toegewijde en ervaren fiscaal juristen opgeleid aan universiteiten in Nederland met jaren werkervaring opgedaan bij de Belastingdienst, Ministerie van Financiën, Trust Bedrijf en Big Four. Ons team schoolt zich continu bij op fiscaal juridisch vlak om een hoog kwalitatieve dienst te kunnen leveren. Naast Nederlands spreken wij Engels, Spaans en Papiamentu.

 

 

Mw. mr. Shulaika Delsol

Tax & Legal Services
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

mr. Shulaika B. Delsol

Ik ben een fiscaal jurist met meer dan 23 jaar werkervaring, die ik heb opgedaan in de verschillende functies die ik heb bekleed in Nederland en op Curacao, sinds ik ben afgestudeerd in 1994, aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Ik ben mijn carrière begonnen als I-Functionaris bij de Belastingdienst Ondernemingen te Groningen, daarna heb ik gewerkt als Beleidsmedewerker bij de Directie Fiscale Zaken van het Ministerie van Financiën te Den Haag en Curacao, vervolgens heb ik gewerkt als Tax Lawyer bij Citco en als Senior Manager Tax bij Deloitte. 

In 2001 heb ik mijn eigen belastingadvieskantoor opgezet op Curacao en ben vanaf 2006 daar werkzaam als Director Tax & Legal. Inmiddels heb ik ook een kantoor in Den Haag zelfstandig opgezet. Ik heb dan ook twee fysieke vestigingen, één in Den Haag en één op Curacao. Meestal werk ik vanuit thuis en ben ook buitenkantoor uren online bereikbaar.

Als Inspecteur der Belastingen heb ik leren denken en analyseren als de fiscus en kan daarom de fiscale wetgeving in Nederland en in de overige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden zowel vanuit de kant van de fiscus als die van de belastingplichtige uitleggen en toepassen. Als Beleidsmedewerker heb ik wetgeving mogen voorbereiden voor de Minister van Financiën, maar ook beleid voor de Belastingdienst mogen concipiëren zowel in Nederland als op Curacao. Als Tax Lawyer heb ik mij voornamelijk met de formele kant van de fiscale wetgeving bezig gehouden en als belastingadviseur en ondernemer help ik mijn klanten in overeenstemming te blijven met de steeds wijzigende en ingewikkelder wordende fiscale wetgeving, tijdig in kaart brengen van fiscale gevolgen van wetswijzigingen of jurisprudentie en wijs ze op mogelijke fiscale risico’s die bepaalde transacties met zich mee kunnen brengen.

Aan mijn klanten bied ik mijn kennis en ervaring, mijn persoonlijk aandacht gecombineerd met mijn proactieve houding, professionaliteit en discretie. De klant kan bij mijn bedrijf terecht voor fiscaal juridisch advies op maat, het voorbereiden en indienen van aangiftes en het voeren van bezwaar en beroepsprocedures in belastingzaken op Curacao, Bonaire of in Nederland.

Om succesvol te ondernemen moet je meegaan met de ontwikkelingen. Uit ervaring weet ik dat het aanhouden van een fysieke kantoor alleen niet meer van deze tijd is. We leven tenslotte in het online tijdperk. Ik maak dan ook veel gebruik van technologie, zoals video conferencen, email, telefoon, online databasis om mijn werk uit te voeren, mijn kennis op peil te houden en/of met klanten in contact te blijven en/of te komen. Het persoonlijk contact blijft essentieel, daarom kan de klant ook met mij op kantoor afspreken of op een andere locatie zoals een grand café of een restaurant. 

Om u over te halen mijn klant te worden bied ik u aan om gratis voor uw bedrijf een fiscale scan te doen op mogelijk fiscaal risico’s. Daartoe heb ik een kopie van de meest recente definitieve jaarrekening en ingediende aangifte vennootschapsbelasting van uw bedrijf nodig. 

Ik hoop uw interesse te hebben gewekt in mijn bedrijf.